Zoek:
Webwinkels Webwinkel Marketing Webwinkel design Webwinkels in de praktijk Webwinkel SEO Handige links
  Home > Handige links > Webwinkel systemen

Webwinkel systemen

Op deze pagina vindt u links naar verschillende aanbieders van webwinkelsystemen..  heeft u een breed keuze pallet in webwinkel CMS aanbieders, met elk zijn voor en nadelen. Bedenk vooraf goed wat u wilt bereiken met de winkel, waar u over 2 jaar wilt staan staan, in hoeverre u zelf in de programmeer techniek beheerst en welke eisen u stelt.. Beschikbaar budget zal zeker een belangrijke rol spelen in uw keuze..

Houdt in uw achterhoofd het feit dat het ontwikkelen en onderhoud van een goed ecommerce systeem kostbaar is.
Ergens moeten de kosten terug verdiend worden, Sommige buisness modellen richten zich op de massa, en sommige houden er kleine lettertjes op na en sommige businessmodellen werken meer klantgericht en zullen daardoor duurder zijn..

Opensource

Voor iedereen die graag snel en super-goedkoop een webwinkel wil beginnen, kijk dan eens naar opensource oplossingen.
Opensource systemen worden vaak door een community gebouwd, en vaak zijn er veel extra's te verkrijgen. En het mooiste is: HET IS GRATIS!  Voor het installeren en onderhoud heeft u wel wat technische kennis nodig..  Het grote nadeel het is ' open code'. Iedereen heeft zicht op de programmatuur en dat maakt zo'n systeem zwakker in veiligheid.

U bent en blijft gebonden aan het installeren van updates (zo snel mogelijk doen na de release van een update) en dit zorgt er voor dat het bijna niet mogelijk is om custommade veranderingen toe te voegen, deze moet u dan mogelijk bij iedere update opnieuw in de nieuwe code verwerken.
Indien u zelf niet de juiste technische kennis heeft, zorg dat u iemand contracteert  die deze kennis wel in huis heeft. Op het gebruik van opensource zijn in de regel geen garanties.


OScommerce
Jarenlang was/is dit de meest gebruikte opensource webwinkel systeem.
Oscommerce biedt een applicatie aan met een grote achterban en biedt veel extra mogelijkheden.
Nederlandse OScommerce

Magento
De aanstromende koning van opensource systemen is Magento.
Magento heeft een goede basisstructuur, en een erg mooie gebruikers interface, met veel mogelijkheden.
Magento is opensource, maar wel gebouwd vanuit een commercieel oogpunt...
Naast de gratis opensource versie, is er ook de enterprise en professional versie, beiden een stuk uitgebreider en een heel stuk kostbaarder (met licenties a  $12990 / $2995 per jaar)
Nederlandse magento


Budget aanbieders

 

Heeft u zelf niet de technische kennis in huis, wilt u voor weinig geld kijken of een webwinkel iets voor u is? 
Dan zal een budgetaanbieder mogelijk wel interessant zijn.  De pakketten zijn voor breed publiek ontwikkeld, dus vaak zeer eenvoudig in gebruik. De mogelijkheden zijn daardoor wat beperkt, en begint u webwinkel te lopen, heeft u kans dat u snel tegen de limitaties aan zal lopen.  Er zijn verschillende systemen in omloop, waarbij het ene webwinkel beheerd wordt op uw lokale pc, en de andere via een online controlpanel.

Deze budgetaanbieders kenmerken zich door te adverteren met leuzen als " voor € 2,50 per maand, inclusief domeinnaam" uw eigen webwinkel. Ga er vanuit dat voor niets de zon op gaat en dat er altijd ergens op verdiend moet worden. Lees de kleine lettertjes goed door, zeker qua aantal producten die u mag plaatsen en hoeveel dataverkeer u mag gebruiken... 5  tot 10 GB dataverkeer per maand, voor een beetje lopende webwinkel, is namelijk  zo gehaald..


mijn webwinkel
mijnwebwinkel.nl

Strato
Strato

mijnwinkel
Mijnwinkel.nl

Closed source aanbieders

Closed source wil zeggen, dat de code niet inzichtelijk is voor het grote publiek, en mogelijk ook niet voor u zelf als winkelier.  Dit brengt wel een stukje veiligheid met zich mee, gezien een hacker niet direct kan kijken in de broncode. De verantwoordelijkheid van goede werking ligt bij de aanbieder van het systeem en zal vaak binnen eigen beheer ontwikkeld zijn. In veel gevallen zullen deze systemen wat hoger in de prijs liggen, maar daarintegen zullen deze systemen ook een aantal specifieke en professionele toepassingen hebben die anderen niet bieden, of de mogelijkheid hebben om custommade de scripts aan te laten passen of modules bij te laten maken.

Eblocks CMS
Natuurlijk willen wij u als eerste in deze categorie ons eigen ecommerce systeem adviseren: Eblocks CMS

Eblocks is een modulair systeem, gebaseerd op een centrale broncode. Dit wil zeggen dat er verschillende modules toegevoegd kunnen worden, of zelfs custommade voor u gemaakt kunnen worden. Het systeem is centraal opgezet, waardoor er regelmatig updates, verbeteringen en uitbreidingen plaats vinden... Uiteraard voldoet deze aan de eisen van deze tijd, is uw hele webwinkel boekhoudkundig correct opgebouwd, heeft u de mogelijkheid om meerdere winkels vanuit 1 beheer omgeving te draaien, en bieden wij interessante tools en de juiste kennis aan om uw webwinkel succesvol te maken.

Heeft u een winkel, en heeft u het gevoel tegen de grenzen aan te lopen, of wilt u een professionele basis om te starten, neem dan zeker eens contact met ons op...
Eblocks CMS

High-end / custommade aanbieders

U heeft een uniek idee, waarvan u zeker weet dat dit zal slagen, en u kunt uw ei niet vinden in geboden software? Dan feliciteer ik u, u bent een van de weinigen en durft van de mainstream af te stappen. Wanneer uw budget het toe laat, kunt u besluiten om een geheel eigen systeem te laten ontwikkelen. Custom ontwikkeling zal altijd prijziger zijn dan gebruik maken van bestaande systemen. Kijk zeker de pagina over de valkuilen van custommade sotware laten ontwikkelenArtikelen
Interessante blogs
Webwinkel systemen

Categorieen
Webwinkels Webwinkel Marketing Webwinkel design Webwinkels in de praktijk Webwinkel SEO Handige links

Links
Over ons
Eblocks Ecommerce
Art Digital