Zoek:
Webwinkels Webwinkel Marketing Webwinkel design Webwinkels in de praktijk Webwinkel SEO Handige links
  Home > Webwinkels > Keuze van uw webwinkel

Keuze van uw webwinkel

Mogelijk hebt u al veel ervaring met webwinkels en mogelijk zit u met het idee te spelen om een webwinkel te beginnen  en bent u nog in een oriëntatie fase.

Als u rondkijkt op het internet vindt u vele Ecommerce aanbieders, met allerlei mogelijkheden & prijzen. In grote lijnen zijn er drie typen systemen:  Kant-en-klaar systemen, opensource en op maat gemaakte (custom made) . Wat is voor u de beste keuze, is aan u te bepalen en afhankelijk van diverse factoren

 Kant-en-klare webwinkel
Kant en klare webwinkels hebben als groot voordeel, dat zij binnen zeer korte tijd operationeel kunnen zijn. Zij bieden vaak de keuze uit een aantal standaard designs.
Logootje aanpassen en klaar. Kenmerkend zijn vaak de maandelijkse abonnement vormen, opgebouwd in aantal producten die je mag toevoegen in je winkel, dataverkeer dat je mag gebruiken en veelal opgesplitst in een starters-, een middel- en ‘enterprise’ versie.
De kosten zijn vaak transparant en – eerlijk is eerlijk –om te beginnen vaak aanlokkenlijk goedkoop. Gezien deze systemen voor een grote en brede doelgroep ontwikkeld zijn, zijn ze eenvoudig in gebruik, weinig of geen technische kennis nodig en zijn makkelijk te bedienen.
Enkele voorbeelden uit deze categorie:  mijnwinkel.nl, shopfactory.com, prijzen variëren van 5 tot 200,- euro per maand

Met al deze voordelen, goedkope maandlasten, waarom dan überhaupt verder zoeken?
Uw kant-en-klaar webwinkel uitbreiden of naar uw hand te zetten – of nog beter naar de hand van uw doelgroep-  is vaak geen mogelijkheid voor. Op het gebied van zoekmachine optimalisatie lopen ze vaak achter, of zijn er weinig mogelijkheden voor om die op uw manier uit te voeren. Bij bugs zul je moeten wachten tot de periodieke updates van de leverancier. Designs zijn vaak zo standaard, dat je deze bijna identiek op meerdere sites zult tegenkomen.
U zult ook nooit ‘echt’ eigenaar worden van het uw webwinkelsysteem.

Vaak komt u achter de nadelen, als uw webwinkel echt begint te lopen en u  ineens grenzen ziet optreden, die u vervolgens beperken in uw groei. In hoeverre zijn andere software pakketten compatible?  Moet u dan al uw werk opnieuw invoeren bij een switch naar  andere leverancier? En hoe lopen de kosten ineens op als u meer dan x producten voert?

Opensource webwinkel
Open source heeft een heel kenmerkende eigenschap: het is gratis!
Wow, dat klinkt nog beter dan een kant en klaar winkel.
Open source software wordt gemaakt door een grote groep mensen, die met hart en passie in hun vrije tijd werken aan een software project. Gezamenlijk slaan zij de handen ineen, van beginner tot  senior programmeur, en er komt in de loop der jaren een stabiel en uitgebreid stukje software naar boven. Des te populairder een opensource project is, des te sneller er allerlei (gratis) modules er omheen ontwikkeld worden en een webwinkel serieuze vormen kan aannemen. Op opensource webwinkel gebied heb je zo de oudbekende: os-commerce en voor opensource software een indrukwekkend recent project: magento.

Opensource webwinkels zijn vrij aan te passen naar smaak en wens en hebben geen maandelijkse licentiekosten (op hosting na)

De keuze is gemaakt: gratis, uitgebreid en nog eens aan te passen.
Wanneer u denkt aan opensource, zitten er ook wel een paar nadelen aan, die u zeker in uw overweging mee moet nemen.

In onze ogen het grootste nadeel: open source betekent letterlijk ‘open code’.
Iedereen kan de webwinkel broncode downloaden en installeren om een eigen webwinkel te starten. U heeft de beschikking over alle codes, deze zijn inzichtelijk en u heeft de vrijheid om deze aan te passen (en eventueel verbeteringen weer te delen met de community). U heeft dus inzicht in de codes, maar het gevaar is, ook kwaadwilligen hebben inzage in de broncode.

Hackers en spammers hoeven niet meer gericht één website aan te vallen op zoek naar een mogelijke lek, maar krijgen dit op een presenteerblaadje aangereikt en kunnen rechtstreeks uit de bron lezen waar die mogelijke lek zit. En dan hebben zij ineens een heel grote gebruikersgroep waar zij hun pijlen op af kunnen vuren. Met een actieve community worden daarom met regelmaat updates ter beschikking gesteld die eventuele lekken dichten. En vermelden vervolgens ook waar die lek zat en maken het zo indirect nog gemakkelijker voor andere hackers.

U begrijpt, zolang u open source gebruikt, u dus gebonden bent om elke nieuwe update te installeren en het liefst zo snel mogelijk. Geen probleem… maar wat als u custommade wijzigingen hebt gemaakt… die wijzigingen moet u weer doorvoeren in de laatste update.

En de volgende update… en de volgende update…. etc.
U gebruikt een extra opensource module, gemaakt buiten de core-community. Werkt deze nog na een update? Is die extra module gemaakt door een enthousiaste gebruiker, of een senior programmeur?

Wanneer u enigszins onderlegd bent met php, mysql en html en met  geboden standaard tools  tevreden bent, zou open source webwinkel een goede keuze kunnen zijn.

Heeft u daar geen kennis van, zorg dan dat u iemand bij de hand hebt die wel de kennis in huis heeft en maak daar klinkende afspraken mee (zeker qua updaten). Opensource is heel interessant, totdat het een keer fout gaat  en uw -en klant gevoelige informatie – op straat ligt.

Heb ik u niet afgeschrokken? Google dan zeker naar magento, dit is een erg mooi voorbeeld.
(PS, wij ondersteunen vanwege bovenstaande redenen geen open source winkels)
Kosten: 0,-, exclusief hosting en eventueel onderhoud die u uitbesteedt.

Custom made

Uw branche of concept vereist een afwijkende aanpak, of u heeft heel eigen ideeën hoe een shop zou moeten werken en opgebouwd zou moeten worden. Met een custommade webwinkel heeft u het voor het zeggen! Niet alleen hoe het publieke gedeelte zou moeten werken, maar ook juist het hele beheer en de werkwijze ervan.
Met het juiste bedrijf en bijbehorende team programmeurs, designers, promotors, bent u in staat uw concept werkelijkheid  te maken. ‘The sky is the limit’. Om dit te bereiken, moet u rekening houden dat u aardig moet investeren. Een beetje afhankelijk van uw wensen, een echt op maat gemaakte webwinkel, een beetje uitgebreid, moet u al snel aan een 20.000 tot wellicht 80.000 euro investering rekenen. En wij snappen dat dit soort investeringen niet voor iedereen zijn weggelegd.
Kleinere bedrijven kunnen het vaak wat goedkoper aanbieden, maar u heeft kans dat de werkcapaciteit kleiner is en daarom de oplevering langer kan duren. Grotere bedrijven kunnen sneller leveren, maar met een grotere overhead, zal hetzelfde project meer kosten…
Het is maar net waar u zich thuis en veilig voelt..

Eventuele updates en uitbreidingen zullen bij een custom project ook voor uw kosten blijven zijn.

Conclusie
Wij hopen met bovenstaande informatie u op weg te kunnen helpen  en u gewezen te hebben op (on)mogelijkheden, die bepalend kunnen zijn voor uw definitieve keuze.
Bent u van plan een webwinkel te starten, om het er naast te doen, of uit gewoon uit te proberen, kies dan zeker voor een kant en klaar pakket.
Bent u al redelijk bedreven in de website techniek, is opensource het waard om een kijkje te nemen.
Kunt u uw ei niet kwijt in wat aangeboden wordt en neigt u naar een maatwerk pakket, neem dan zeker contact met ons op .

Tot slot
Met een commercieel tintje afsluitend, willen wij ons eigen Eblocks E-commerce systeem u uiteraard niet onthouden. Het Eblocks webwinkel systeem neigt naar een kant-en-klaar winkel, maar met de mogelijkheden van een custommade shop.
Wij werken met een ‘in huis’ gemaakt e-commerce systeem (closed software), die de basis legt voor al onze webwinkel klanten. Hierdoor kunnen wij custommade inspelen op de wensen van onze klanten, maar met grote voordeel dat onze klanten niet de volle lasten hebben..
Naast de mogelijkheden die je van een goede webwinkel mag verwachten, ligt onze focus juist op promotie en zoekmachine optimalisatie.
Onze aanpak is persoonlijk, kleinschalig en werken gericht op uw project en denken mee in de juiste plan van aanpak en willen ook in de toekomst ons systeem kunnen verbeteren ,waar mogelijk.

Deze factoren, in combinatie met een goed product, resulteert dat wij u geen lokkertjes kunnen – of eigenlijk willen-  bieden als ‘vanaf 5,- per maand’.

Ons doel is u  een professioneel pakket aan te bieden tegen een redelijke prijs (€ 175,- p/mnd excl. btw).
Dit komt neer op geen 6 euro per dag…

Wij begrijpen dat voor een startende / oriënterende webwinkel, dit een fors bedrag zal lijken.

Bent u serieus van plan om met uw webwinkel het verschil te maken, of reeds al de nodige ervaring opgedaan heeft, zult u merken dat deze kosten maar een klein deel zijn van draaien van een goedlopende webwinkel en met een beetje geluk, dit maar een fractie is t.o.v. uw winkelomzet.Artikelen
1400 nieuwe domeinnaam extenties (TLD's)
Cookie wetgeving
Webwinkel SEO checklist
Klanten uitschelden is goed voor de business
Wees niet bang voor de mening van uw klant
Webhosting kan goedkoper, maar wilt u dat ook?
Wat is uw doel van uw webwinkel?
De valkuilen bij software ontwikkeling
De zwakste schakel in beveiliging van een webwinkel
Onveilige webwinkels
Keuze van uw webwinkel
Wel of niet aansluiten bij een keurmerk?

Categorieen
Webwinkels Webwinkel Marketing Webwinkel design Webwinkels in de praktijk Webwinkel SEO Handige links

Links
Over ons
Eblocks Ecommerce
Art Digital