Zoek:
Webwinkels Webwinkel Marketing Webwinkel design Webwinkels in de praktijk Webwinkel SEO Handige links
  Home > Webwinkels in de praktijk > Creditcard: de kleine lettertjes

Creditcard: de kleine lettertjes

Online betalen via Ideal is (op dit moment) alleen interessant voor de Nederlandse markt. (rond 2010 komt daar mogelijk verandering in)

Een wereldwijd online geaccepteerde betaalmethode zijn bijvoorbeeld de creditcards, zoals visa & mastercard.
Voor gebruik te maken van deze betaalmogelijkheden staat een vergoeding tegenover , vaak in de vorm van abonnements vorm, transactie-kosten, en een X % fee van het totaal bedrag (meestal rond de 3,5%)

Een voordeel voor de consument die betaald via creditcard, is dat zijn aankoop vaak gelijk verzekerd is voor een bepaalde periode en wereldwijd geaccepteerd wordt.

Echter, voor u als merchant, kunnen ook nadelen kleven bij het aannemen van creditcard betalingen.
Creditcardmaatschappijen letten sterk op fraudegevoeligheid en geven in de regel eerst de kaarthouder gelijk en gaan vervolgens pas kijken of een klacht wel gestaafd is.

In de praktijk kan dat betekenen, dat u netjes een order geleverd heeft, echter de kaarthouder kan binnen een bepaald termijn zijn betaling terugvorderen.

Wanneer u zich aansluit bij een betaalprovider, zorg dat u bewust bent van de kleine lettertjes, en de bijbehorende risico's

Artikel: (bron paysquare.nl)


Wat zijn de voorwaarden om te kunnen profiteren van MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa en J/Secure (3D-Secure)?

Indien een transactie verricht is met een creditcard en de issuer kan de authenticiteit / echtheid van de transactie niet bevestigen en de rechtmatigheid wordt in twijfel getrokken door de kaarthouder, dan is de betaling toch gegarandeerd als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

Er kan worden aangetoond dat getracht is de authenticiteit / echtheid van de kaarthouder te verkrijgen.

  • Als de authenticiteit / echtheid van de kaarthouder niet kan worden verleend(b.v. kaarthouder is nog niet voor 3D-Secure geactiveerd) mag de transactie toch doorgang vinden. Dit is de zogeheten «liability shift» (overdracht van aansprakelijkheid) van de bank van de merchant naar de bank van de kaarthouder die zijn cliënten nog niet de 3D-Secure-identificatie ter beschikking zou hebben gesteld. Er is echter geen sprake van een MasterCard SecureCode, Verified by Visa of J/Secure transactie.
  • Als de authenticiteit / echtheid van de kaarthouder niet kan worden vastgesteld,  maar de kaarthouder is wel voor 3D-Secure geactiveerd, dan verwachten wij dat u de transactie weigert.

Er is voldaan aan de eisen met betrekking tot de autorisatieberichten.

  • Het autorisatiebericht bevat een code die aangeeft dat de authenticiteit van de kaarthouder is aangetoond en de autorisatie wordt goedgekeurd. Er is nu sprake van een MasterCard SecureCode, Verified by Visa of J/Secure (ook wel 3D-Secure genoemd) transactie. Indien het autorisatiebericht een code bevat die aangeeft dat de authenticiteit niet kan worden vastgesteld is er geen sprake van een MasterCard SecureCode, Verified by Visa of J/Secure transactie.

Betwistingen hebben als reden:

  • Kaarthouder ontkent aankoop - MasterCard: 4837, Visa: 83, JCB: 546
  • Kaarthouder herkent transactie niet - MasterCard: 4863, Visa: 75

Landen/regio’s die participeren in de MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa en J/Secure programma's:

  • MasterCard: De betalingsgarantie geldt wereldwijd alleen voor MasterCard consumer cards, ook als de kaarthouder geen deelnemer is aan MasterCard SecureCode. (De uitzondering op deze regel is dat voor alle commercial MasterCard cards de betalingsgarantie (liability shift) niet geldt.)
  • Visa: De betalingsgarantie geldt wereldwijd voor Visa consumer cards en voor Visa commercial cards intra-European, ook als de kaarthouder geen deelnemer is aan Verified by Visa.
  • JCB: De betalingsgarantie geldt wereldwijd ook als de kaarthouder geen deelnemer is aan J/Secure.

Als deelnemer aan de programma’s is de ondernemer verplicht om in zijn webwinkel het logo te plaatsen met de titel MasterCard SecureCode en/of Verified by Visa en/of J/Secure.

Indien wij een chargeback ontvangen van de issuer zullen wij, bij u of de Payment Service Provider om documentatie vragen die aantoont dat er getracht is authenticiteit aan te vragen. Deze informatie dient te worden geleverd uit de MPI logs. Zonder deze bewijzen kan er geen aanspraak worden gemaakt op de liability shift.

Indien een ondernemer het maximaal toegestane chargeback niveau van Visa heeft overschreden, is het niet meer toegestaan Verified by Visa-transacties aan te bieden tot het moment dat de ondernemer gedurende 3 maanden onder het toegestane niveau aan charge backs heeft gezeten.Artikelen
Hoe zit het met copyright teksten en fotos
Wet kopen op afstand
Intra Communautaire Transacties
Verlegging van BTW bij invoer
Geen BTW berekenen aan buitenlandse bedrijven
Creditcard: de kleine lettertjes
Een Duitstalige webshop valt onder Duitse strafrecht?
Vroegah... was alles anders...
BTW 0 tarief Export Buitenland

Categorieen
Webwinkels Webwinkel Marketing Webwinkel design Webwinkels in de praktijk Webwinkel SEO Handige links

Links
Over ons
Eblocks Ecommerce
Art Digital